Skip to main content

FRENCH PRESS

 Bilinen en eski ve en yaygın demleme çeşitlerinden French Press, genellikle ev kullanıcılarının ilk tercihi olmuştur. Kolay uygulanabilir ve keyifli bir demleme yöntemi olarak yıllardır hayatımızda.

  1. 30 gr kahve çekirdeğini kalın bir kıvamda öğütün. 
    Tip: Parçaları elinizde kolayca hissedebilmelisiniz.
  2. French Press’in içini sıcak su ile doldurarak ısıtın. Bu işlem demlemeyi kolaylaştıracak ve kahvenin sıcak kalmasını sağlayacaktır.
  3. Biraz bekledikten sonra suyu dökün ve öğütülmüş kahveyi French Press’in içine boşaltın. Tartınızın üzerine yerleştirip sıfırlayın.
  4. Derece ayarlı su ısıtıcınız yoksa, suyunuzu kaynatıp 1 dakika bekletebilirsiniz. Bu sürede suyun ısısı 94 dereceye düşecektir. 
  5. Suyunuz hazır olduktan sonra tartı 500 ml’i gösterene kadar, bütün kahveleri ıslatacak şekilde suyu dökmeye başlayın.
  6. Kronometreyi 4 dakikaya kurun ve başlatın.
    Tip: Bütün kahvelerin ıslandığından emin olmak için French Press’inizin etrafına göz gezdirin. Eğer kuru bir yer görürseniz daha agresif bir şekilde o alana su dökün.
  7. Suyu 500 ml’e tamamladıktan sonra French Press’in kapağını bastırmadan sadece tepesini kapatın. 4 dakika dolduğunda kapağı kaldırın, yüzeyden 3-4 defa kahveyi karıştırın ve tekrar kapakla hafifçe tepesini kapatın.
  8. 6 dakika dolduğunda kapağı yavaşça aşağıya doğru bastırmaya başlayın.
    Tip: Eğer bastırmakta çok zorlanıyorsanız kahvenizi olması gerekenden fazla ince öğüttünüz demektir.
  9. Demlenen kahveyi başka bir karafa dökebilirsiniz. Böylece demlemeyi sonlandırıp acı tatların oluşmasını önlemiş olacaksınız.

Kahveniz hazır, keyifle tüketin!

Not: Lütfen kullandığınız tüm malzemeleri temizlemeyi ihmal etmeyin.