Skip to main content

HARIO V60

V60 markasıyla özdeşleşmiş manuel demleme metodu, hem gövdeli hem de temiz içimli bir kahve deneyimi arayanlar için ideal. Kahve yatağı, 60 derecelik konik açısı ve kağıt filtresiyle kalbimizi çalmış durumda. Aynı yöntemi Kinto’yla demleme yaparken de uygulayabilirsiniz.
  1. Elektronik tartının üstüne demleme yapacağınız bardağı, bardağın üzerine de V60’ı yerleştirin.
  2. Kağıt filtreyi üzerinde gösterilen yerden katlayıp V60’ın içine yerleştirdikten sonra, sıcak suyla yıkayın. Bu işlem kağıdın yapışmasını, kokularından arınmasını ve bardağının ısınmasını sağlayacaktır.
  3. Bardakta biriken suyu dökün ve daha önceden tuz tanesi iriliğinde öğüttüğünüz kahveyi, kağıt filtrenin içine koyun.
  4. Derece ayarlı su ısıtıcınız yoksa, suyunuzu kaynatıp 1 dakika bekletebilirsiniz. Bu sürede suyun ısısı 94 dereceye düşecektir.
  5. Demlemeye başlamadan darasını alın ve süreyi başlatın. Ön demleme için 50-60 ml arası suyu döktükten sonra, bütün kahvelerin ıslandığından emin olmak için kahveyi kaşıkla hafifçe karıştırın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
  6. 45. saniyede dairesel hareketler çizerek suyu 250 ml olacak şekilde tamamlayın.
  7. Ortalama demleme süresi 2:30-2:45’tir.
  8. Demleme bittikten sonra tadın. Kahveniz yoğun ve acı tatlar içeriyorsa, öğütme ayarını biraz kalınlaştırabilirsiniz. Boş ve sulu tatlar geliyorsa da biraz inceltebilirsiniz.

Kahveniz hazır, keyifle tüketin!

Not: Lütfen kullandığınız tüm malzemeleri temizlemeyi ihmal etmeyin.