Skip to main content

Gault & Millau 2024 Modern Cuisine

Gault & Millau 2024  Modern Cuisine

 

Her şey, önce kahve için beslediğimiz tutkuyu iyi yemeğe de duymamız ile başladı. İlk günden bizi bilenler bilir, Petra Gayrettepe önce kahve kavurma odaklı, bir kahve kavurma makinası ve önünde servis yapan bir bar ile MUSE galerinin içinde yerini aldı. İyi kahveye olan bağlılığımız ile yaptığımız işi beğenenler daha sık gelmeye başladı. Masalar arttıkça bar yetmedi yeni bir bar yerini aldı. Sevdiğimiz genre müzik, bizi yansıtan dekorumuz ile gelenler daha uzun zaman geçirmeye, kahve çeşitlerimizi, servis metodlarımızı merak edip öğrenmeye ve uzun uzun sohbetlere başladı. Elbette kahvenin yanında bakery ürünleri o zaman yeteri kadar vardı. Gelenler Petra Gayrettepe’de daha uzun zaman geçirmek, sabahtan bilgisayarı ile gelip orada iyi kahve içerek çalışırken acıktıklarında öğlen yemeği yemek için dışarı gidip sonrasında yine Petra Gayrettepe’ye dönüyorlardı. Bu durumu gördüğümüzde iyice ikna olmuştuk; artık mutfağımızı kurmalıydık. Konseptimiz ilk günden beri değişmeyen tek şey; All day Breakfast! Değişense menümüzdeki sezonluk ürünler. Gördük ki, yıllar içinde birçok tabağımızın düzenli müşterileri ve ismi ile klasikleşen de tabaklarımız oldu.

Menümüzü tasarlarken tüm güne yayılabilecek tabaklar geliştirdik. Farklı ülkeler ve şehirlerden ilham alarak öncelikleri her zaman klasiklere verdik. Unutulmaz ve herkesin bir anısı, bilgisi olan yemekleri günümüze taşıdık. Menüden, herkes kendine uygun tabağı seçerken de eğlenmesini istedik. Bazı tabaklarımızı en basit hali ile sunup seçecekleri yan ürünler ve eklemeler ile kendi tabağını inşa etmesini sağladık. Sezonluk değişen kahvelerimiz gibi tabaklarımız da sezona uygun olarak değişiklik gösteriyor. 

Mutfak kurulduğundan beri ekibimiz genişledi ve çeşitlendi. Ekibin zevkle yaptığı tabaklarımız için en iyi tedarikçileri bulmaya, iyi tedarikçilerden de en iyi ürünü almaya çok özen gösteriyoruz. 

Bu yıl bu ödülü kazanmış olmamızda katkısı olan, Şefimiz İpek Mutlu ve tüm Petra mutfak ekibine, en iyi ürünü bize sağlayan tedarikçilerimize ve elbetteki iyi bir yemek ve iyi kahve içmek için Petra Gayrettepe’ye gelmiş ve gelmeye devam eden herkese çok teşekkürler.